fbpx

אוכל יוגי – שווארמה טבעונית הורסת

אוכל יוגי – שווארמה טבעונית הורסת

שווארמה טבעונית מושששלמת מכרובית טופו ופטריות . יצא שוס וסוף ובום ו-וואו (;
ועכשיו מתכון :
1/2 כרובית קטנה
חבילה טופו מהסוג הקשה
חבילה פטריות (אני ערבבתי פורטבלו ושמפניון ) 
פורסים דק דק את הכרובית , פורסים דק דק את הפטריות ופורסים דק דק וגם קורעים את הפרוסות בשביל לשוות מראה אוטנטי – את הטופו.
כל מרכיב שמים בקערה נפרדת.
תערובת תבלינים :
כפית פפריקה מתוקה מרוקאית
כפית פפריקה מעושנת
כפית סומק
כפית קארי צהוב
כפית כורכום
קורט כמון
כפית מלח
חצי כפית בהרט או תבלין קציצות מרוקאי
כפית מהתבלין שאני לא זוכרת מהו ככל הנראה תערובת תיבול לדגים (;
פלפל שחור גרוס לפי הטעם.
את כל זה מטביעים ב3/4 כוס שמן זית ומערבבים היטב.
שופכים שליש מהתבלינים לפטריות , שליש לכרובית ושליש לטופו
ומערבבים עד שכל מרכיב עטוף בתבלינים .
משאירים בצד לספיגת טעמים
בינתיים –
פורסים 2 בצלים
מקלפים 5 שיני שום
וקוצצים פלפל צ’ילי אדום טרי ( גם ירוק זה בסדר)
מטגנים את הבצל והצ”ילי עד שמזהיב ,
מוסיפים בדרך גם את השום
כשזה זהוב ויפה
מוסיפים כרובית – מטגנים חמש דקות
מוסיפים פטריות – מטגנים יחד 5 דקות
מוסיפים טופו – מטגנים יחד חמש דקות
מתקנים תיבול . אני הוספתי מלח…
מגרדים פנימה קליפת לימון
זהו השווארמה מוכנה.

בזמן שטיגנתי –
תיקתקתי גם טחינה – אופן ההכנה : ” עודד , בא לך להכין פה קצת טחינה ? ”
הפשרתי פיתה וחציתי אותה לשתי צלחות
ניגבתי בעזרתה את קערות ההשריה עם שארית התבלינים והשמן זית
והכנסתי לטוסטר עד שהיא נהייתה קריספית וזהובה.
קטפתי פטרוזיליה ועירית וקצצתי דק דק
ואז –
צלחת פיתה קריספית
עליה זילופים שלא לומר שליכטה של טחינה
עליה ערימה של שווארמה טעימה
עוד כמה זילופי טחינה
פיזור פטרוזיליה ועירית
וסלייס של צ’ילי בקצה.
הטבעונית שלי – עפה .
בתיאבון .

כל הזכויות שמורות  ©  מירי כהן גולדרייך

כתיבת תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם. שדות רצויים מסומנים *

שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.