מרק עדשים ובטטות מהמם ומחמם
קרררר….נורא נורא קר….קור מהסוג שסוודר חם וחימום מזגנים לא ממש גוברים עליו.
בין צמרור לקירור הבנתי שעלי לשלוף את הנשק הסודי, זה שמחמם מבפנים – מרק עדשים ובטטות .
אוכל “מחמם” עובד על עיקרון פשוט – מה שגדל מתחת לאדמה מחמם מה שמעל האדמה מקרר.
מצוידת ביידע הזה פשטתי על המזווה ותקתקתי מרק כתום מופלא.
קבלו – מרק בטטות ועדשים מהמם ומחמם
מה צריך?
2-3 גזרים – מגוררים בפומפייה גסה
בטטה גדולה או שתיים קטנות – חתוכות לקוביות קטנות
1.5 כוסות עדשים כתומות – שטופות היטב
1 בצל – קצוץ גס
1/2 צרור כוסברה – שטוף וחתוך קטן
קליפת מגורדת מלימון שלם
מיץ מאותו הלימון
פלפל, מלח,
לאוהבי פיקנטיות – צ’ילי גרוס
1/2 כפית חוואיג’ למרק – אם אין אבקת קארי גם תעשה את העבודה.
7 כוסות מים (אם המרק סמיך מדי – תוסיפו עוד קצת מים)
כך עושים :
מקפיצים במעט שמן זית את הבצל, כשהוא מתחיל להזהיב מוסיפים את הגזר והבטטות מטגנים מערבבים 2-3 דקות .
ומוסיפים את העדשים השטופות, עוד ערבובון, ואז מוסיפים את המים ומרתיחים,
במידה ויש קצף מכפים (מסירים את הקצף ע”י כף) ומבשלים עד שהבטטות רכות.
בינתיים מתכרבלים בשמיכת פוך מחוזקת בחתול מגרגר, המשמשים כמחממים זמניים עד שהמרק מוכן.
לאחר כחצי שעה כשמתחיל להתפשט בבית ריח טעים, נחלצים מהשמיכה.
נחלצים גם מהחתול, ומתבלים במלח, פלפל, חוואיג’, מיץ לימון וקליפת לימון. אני אוהבת גם קצת צ’ילי בפנים.
מוסיפים את הכוסברה (אל חשש – כוסברה מבושלת היא ישות שונה לחלוטין מכוסברה טרייה וטעמה עדין מאוד)
טועמים, מתקנים תיבול ומתייחדים עם צלחת מרק שחוברת היטב לפרוסת לחם כפרי.
כמנהג העדה –
מקנחים בכוס תה עם פרוסת ג’ינג’ר טרי, מקל קינמון וכפית דבש שגם הם ידועים כמחממים מבפנים.
זהו. הסתדרתם (:
כל הזכויות שמורות © מירי כהן גולדרייך